Новото попълнение на Милан Оливие Жиру вярва, че може да играе редом до Златан Ибрахимович. В момента шведската звезда се възстановява от контузия и през следващите дни ще премине медицински тестове, които да определят кога ще може да се завърне на терена.

Френският национал бе представен официално днес и заяви, че може да си партнира с Ибрахимович на терена. Жиру вече откри головата си сметка за "росонерите", разписвайки се в контролата с Ница завършила 1:1.

„За мен е чест да играя заедно със страхотен играч като Ибрахимович, но мисля, че това е въпрос към треньора. Той решава. В Милан съм, за да допринеса с моя опит и може да се допълним със Златан на терена. Лесно е да играете с такава личност. Сигурен съм, че бихме могли да бъдем страхотен тандем“, заяви Жиру.

„Не съм треньор и не мога да говоря за тактическите идеи. Играта с велики футболисти обаче не е трудна и е лесно да си на терена с тях. Мога да адаптирам качествата си към неговите. Не е невъзможно да бъдем по едно и също време на терена. Мисля, че Ибрахимович е по-скоро №10 и играе като плеймейкър. Милан има страхотни футболисти. Много съм щастлив от посрещането на отбора. Работим усилено за клуба и нямам търпение Ибрахимович да бъде с нас“, добави още той.

„Когато бях малък гледах мачовете на Милан с Андрий Шевченко и по-късно той стана мил приятел, когото помолих за съвет за кариерата ми. За мен е чест да бъда в клуб, в който са играли толкова големи звезди и беше емоционално да говоря с Паоло Малдини. Искам да дам своя принос, да бъда по-голям брат на футболистите и да допринеса с моя опит. Надявам се също да бъда запомнен като добър човек, а не като страхотен играч“, каза френският национал.

„Бог искаше да играя за Милан. Това е един от най-големите клубове в света и наистина вярвам в сегашния проект. Имаме всичко необходимо, за да направим една много добра кампания в Шампионската лига“, каза нападателят.