Бъдещето на Паоло алдини в Милан е изложено на риск. Причината за това е среща, която славният капитан на „росонерите“ е имал със собственика на клуба Гери Кардинале.

Водещите издания в Италия като „Гадзета“ и „Скай Спорт“ пишат, че среща между двамата в хотел в центъра на Милано изобщо не е минала добре. Малдини и Кардинале имат сериозни различия, които могат да доведат до напускане на техническия директор.

Кардинале и Малдини са обсъждали основно три въпроса в понеделник сутрин: бюджетът за лятна селекция, отговорностите на ръководството и бъдещите перспективи на Милан, а търканията са възникнали по последния параграф.

Има някои сериозни разминавания в двете визии – на собственик и директор, които трябва да се преодолеят, ако ли не, вероятно Малдини ще си тръгне в идните седмици, вероятно до края на юни.

Все пак е възможно двамата да стоплят отношенията си и или Малдини, който е с договор до другото лято, да направи компромис, или Кардинале да отстъпи пред исканията на легендарния номер 3 на „Дявола“.