Само два успеха. Толкова са нужни на Ювентус да грабне осмото си поред "Скудето" в Серия А (общо 35-то в историята си). "Бианконерите" не оставиха съмнение в класата си и през този сезон, побеждавайки всичките си основни конкуренти. 

Грешните стъпки бяха направени срещу по-скромни тимове, но те не бяха толкова фатални. При успех над Милан сега титлата може да бъде подсигурена идния уикенд при гостуването на СПАЛ.

За останалите - битката за Шампионската лига е свирепа. В нея се включи и мечтаещият на едро Аталанта. Там са още римските грандове Рома и Лацио, а Милан трепери болезнено на 4-ото място. 

Мойс Кийн

източник: БГНЕС

Ето какво ни предлага 31-ият кръг в Серия А:

Съботната програма стартира със сблъсъка между Парма и Торино. Пармалатите все още не са сигурни за своето оцеляване, но няколко поредни силни двубоя могат и математически да оставят тима в елита и догодина. Торино е близо до зона "Европа", но с оглед на конкуренцията силите на "биковете" едва ли ще стигнат за нещо повече от място в горната половина на таблицата. Срещата между двата Парма и Торино е в събота, 6 април, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3. 

Ювентус - Милан

Голямо дерби на кръга ще се проведе на "Алианц Стейдиъм". Ювентус се нуждае от още два успеха, за да си гарантира титлата и през този сезон. "Бианконерите" са лидери с 81 точки, на 18 пред втория Наполи. Следващите три мача на тима са със Милан, СПАЛ и Фиорентина - двубои, в които Юве ще иска да затвърди доминацията си над италианския футбол с нов паметен триумф.

Милан - Удинезе 1:1

източник: Gulliver/GettyImages

Милан, от своя страна, се бори с все сили да се задържи в Топ 4, с което да си гарантира място в Шампионската лига. Момчетата на Дженаро Гатузо влязоха в тежка серия от неуспехи в последните седмици - две загуби (Интер, 2:3, Сампдория, 0:1) и едно равенство (Удинезе, 1:1). Това позволи на Интер да се откъсне на 4 точки от Милан, както и на Аталанта да доближи само на една "росонерите".

Ювентус Емполи

източник: БГНЕС

За Юве битката за титлата изглежда ще се реши и между двубоите с Аякс от 1/4-финалите в Шампионската лига, които са в следващите две седмици.

Битката между Ювентус и Милан е в събота, 19:00 часа, като нея ще можете да гледате пряко в ефира на MAX Sport 3. 

Сега Милан търси първи успех над Ювентус като гост от 2011 г. насам. Любопитното е, че Дженаро Гатузо носи тази победа с 1:0, а на пейката на Милан тогава е сегашният наставник на Юве - Макс Алегри.

Милан има ужасяващ рекорд на антипостижения срещу сегашния опонент. Тимът е спечелил само една от последните си 12 двубоя срещу Юве в Серия А, губейки 11 пъти. Победите у дома за Юве пък са цели 13 в последните 15 в Торино. 

Милан - Удинезе 1:1

източник: Gulliver/GettyImages

С оглед на травмата на Кристиано Роналдо, за когото в лагера на "бианконерите" се надяват да е готов за двубоите с Аякс, младата надежда Мойс Кийн не разочарова. 19-годишният вундеркинд е с 4 гола в своите 6 двубоя в Серия А, като има и едно попадение за Купата на Италия.

Желанието на Алегри да прави ротации преди мачовете с Аякс може да остави Кийн сред титулярите и за тази среща. Манджукич и Бернардески ще бъдат до младежа в атака. Матюиди, Пиянич и Джан ще действат в средата на терена. Аут за сблъсъка са още Бардзали, Коста, Коста, Спинацола и Куадрадо. 

Мойс Кийн

източник: БГНЕС

Срещата за Милан пропускат Бонавентура, Донарума, Пакета и Конти. На мястото на бразилеца трябва да застане един измежду Кутроне и Кастийехо. Пепе Рейна пък ще бъде под рамката за сметка на младия си колега Донарума.

Кеси, Бакайоко и Чауханоглу ще играят в полузащита, а напред - Пионтек, Сусо и Кастийехо/Кутроне.

Милан - Удинезе 1:1

източник: Gulliver/GettyImages

Съботната програма завършва със сблъсък на "Луиджи" Ферарис". Сампдория приема Рома във възлов за съдбата на отборите, които ще участват в Европа догодина мач - от 21:30 часа пряко по MAX Sport 3.

Неделният ден започва с мач между Фиорентина и предпоследния Фрозиноне. Гостите все още имат реален шанс да се спасят, въпреки че сега са 19-ти, но единствено точки ще им помогнат в това им начинание. Двубоят на "Артемио Франки" е в неделя, 7 април, от 13:30 часа пряко по MAX Sport 3.

Каляри на Кирил Десподов ще опита да се върне на пътя на победите - след три успеха в последните си 5 двубоя, с двубой срещу СПАЛ. Двата тима са близкостоящи в класирането - в долната половина на таблицата, но спасението им все още не е подпечатано. Двубоят е в неделя от 16:00 часа пряко по MAX Sport 3.

Интер - Аталанта

Интер изживя някои колебания в предходните месеци. Казусът "Мауро Икарди" сякаш бе в основата на непостоянството, което момчетата на Лучано Спалети демонстрираха в последните си шест двубоя - три победи, две загуби и едно равенство.

Аталанта - Болоня 4:1

източник: Gulliver/Getty Images

След успеха с 4:0 над Дженоа, за който самият Икарди помогна с гол, Интер е вече на 4 пункта пред Милан. Сега за "нерадзурите" предстои страшно тежко домакинство на летящия Аталанта. Отбор, който има реален шанс да влезе в Шампионската лига, след като е само на точка зад четвъртия Милан. Удивителните игри под ръководството на Джан Пиеро Гасперини продължават. 

Победата с 4:1 над Болоня през седмицата донесе историческо постижение. Аталанта вкара на 4 пъти в рамките на първите 15 минути - нещо, което не се бе случвало от 1932 г. Головият потенциал на отбора е удивителен - 64 вкарани попадения в 30 двубоя до момента (средно по повече от два на мач). 

Дженоа - Интер 0:4

източник: Gulliver/GettyImages

Относно срещата - Интер няма да може да разчита Върсало, Де Врий и Мартинес. Перишич, Политано и Наинголан ще бъдат зад Икарди в схема 4-2-3-1 за домакините от "Джузепе Меаца". 

Голямата липса за Аталанта е отсъствието на Дуван Сапата, който търпи наказание поради картони. Той е един от голмайсторите на Серия А (20 попадения, едно по-малко от лидера Фабио Куалярела). Така нападението на гостите трябва да поведе Муса Бароу, а зад него ще действат Алехандро Гомес и Йосип Иличич. Като халф-бекове ще са Хотебоер и Госенс във формация 3-4-2-1. 

Аталанта - Болоня 4:1

източник: Gulliver/Getty Images

Подгласникът Наполи затваря неделния ден с домакинство на Дженоа. Съдбата на "адзурите" и през този сезон изглежда ще е да се задоволят със сребърните медали. Средняците от Дженоа се нуждаят от точки, за да подсигурят оставането си в елита и догодина - срещата е в неделя, 7 април, от 21:30 часа, като нея ще можете да гледате пряко по MAX Sport 3.

Неделята ще ни предложи още два двубоя по MAX Sport 2 - Удинезе срещу Емполи и Лацио срещу Сасуоло. Срещата на "Фриули" стартира в 16:00 часа, докато тази на "Олимпико" - в 19:00 ч.

Последният двубой от 31-ия кръг противопоставя Болоня на Киево. За домакините срещата е от изключително значение, тъй като оцеляването е само на няколко точки. Болоня е 18-ти с 27 пункта, на една точка зад 17-ия Емполи. Киево е последен с 11 точки, като скоро и математически ще изпадне в Серия Б. Срещата е в понеделник, 8 април, от 21:30 часа по MAX Sport 3.