Франческо Камарда е едва на 14 години, но вече може да се похвали с рекорди, които са били непостижими за звезди като Кристиано Роналдо и Лионел Меси.

Младият нападател, който вече си спечели отлична репутация като част от академията на Милан, с това, че играе срещу футболисти от по-високи възрастови групи, бележи по 5.5 гола на мач.

Футболният скаут Скиаболата Морбида определи Камарда като „един от най-резултатните нападатели в страната“.

Младият футболист реализира 247 гола в само 40 срещи за юношите на Милан през сезон 2017/18, когато е едва на 8 години. След това той вкарва 172 гола в 31 мача през кампания 2018/19. Според скаута, талантът на „росонерите“ е реализирал 64 гола в 16 мача през 2019/20, което означава, че има 483 гола в 87 мача през този тригодишен период.

Франческо Камарда вече дори направи дебют за националния тим на Италия до 15 години.

Daily Star твърди, че през юни тази година Камарда има 485 гола на юношеско ниво, въпреки че оттогава е отбелязал два пъти и за отбора на Милан, но при възрастта до 16 години.

14-годишният нападател също така взе участие в тима на Милан до 17 години в шампионата през миналия месец. Той започна мача като титуляр рамо до рамо с другия нападател Лука Мартинаци, който е на 16 години.

Феновете на "росонерите" вече са луди по младия играч и се надяват да има голямо бъдеще в тима. 

Франческо Камарда

източник: Gulliver/Getty images