Днес в шампионатния мач срещу Сасуоло треньорът на Милан Винченцо Монтела трябва да стори всичко, за да вземе победата, иначе наистина ще се окаже уволнен още до края на деня. Това прогнозират почти всички водещи италиански медии.

Анонимен Милан се показа като пълна нула и в Атина

Двубоят на „Мапей Стейдиъм” стартира в 21,45 часа българско време и на практика затваря 12-ия кръг в калчото. Трите точки са повече от задължителни за гостите, тъй като те постигнаха едва 2 победи в последните си 9 мача на всички фронтове.

Капитанът Бонучи съзря безхарактерност в Милан

В Серия А „росонерите” заемат неугледното 8-о място и са в реална опасност – дори толкова рано през кампанията – да останат тотално извън битката за местата, даващи право на участие в Шампионската лига. Това е основната цел пред отбора през този сезон, като по-рано един от директорите – Масимилиано Мирабели призна, че при провал ще е нужно продажба на един-двама водещи играчи, за да се балансират финансите след солидните летни харчове.

Монтела приема спекулациите с присмех

На вчерашната си пресконференция Монтела за пореден път увери, че усеща доверието на клубната управа. „Кориере дело спорт” рисува малко по-различна картина, твърдейки, че специалистът е на ръба да загуби поста си. Ако Милан не постигна желания резултат срещу Сасуоло, то ръководството почти сигурно ще използва международната пауза, за да подпише с нов наставник.