Шампионът на Италия Милан посреща един от най-сериозните кандидати за топ 4 в Серия А Рома. Срещата на „Сан Сиро“ е тази вечер и е с начален час 21:45, като ще може да я гледате на живо по MAX Sport 3. Давиде Маса бе определен за главен съдия на двубоя.

След снощната победа на Ювентус над Удинезе, „росонерите“ са вече на трета позиция с 36 точки – пункт зад „Старата госпожа“. Това не е единственият проблем за първенеца в Серия А, който се бори и с многото травми, които налегнаха различни футболисти в последните седмици. Стефано Пиоли не може да разчита на половин дузина състезатели - Майк Менян, Алесандро Флоренци, Фоде Бало-Туре, Раде Крунич, Анте Ребич и Златан Ибрахимович.

В миналия кръг „червено-черните“ победиха с 2:1 коравия отбор на Салернитана, като можеха сами да влошат положението си в края на мача, когато допуснаха гол. Добрите новини в лагера на ломбардийци са свързани с очакваните нови договори на Рафаел Леао и Исмаел Бенасер. Халфът е постигнал пълно разбирателство с ръководството, а същото се очаква да направи и звездата на тима в близките дни.

29 снимки

В Рома също не беше безоблачно откъм травми. Николо Дзаниоло и Пауло Дибала напуснаха терена принудително при успеха над Болоня, но по всичко изглежда ще са готови за битката в Милано. Тами Ейбрахам също имаше известни неразположения в дните преди срещата с Милан, но вероятно ще започне от първата минута на върха на атаката на „джалоросите“.

Жозе Моуриньо няма да използва единствено дълготрайно контузения Джорджиньо Вайналдум. Специалния обаче ще може да разчита на декемврийското попълнение Ола Солбакен.

„Вълците“ посрещат мача като шести в таблицата с 30 точки. Със същия брой точки като Рома е и техният градски съперник Лацио, но „бианкочелестите“ са на пета позиция с по-добри показатели в директните срещи и голова разлика.

Последните пет срещи между двата тима не са особено успешни за римляните. В тези двубои те са записали едва един хикс срещу миланския гранд и четири загуби. Последният успех за Рома в сблъсък срещу Милан датира от 2019-а година, като тогава Дзаниоло отбеляза победното попадение.