Вратарят на Наполи Алекс Мерет с доста самочувствие заяви, че не се чувства по-слаб футболист в сравнение с титуляря на Милан Джанлуиджи Донарума. От двамата млади италианци се очаква през идните години да спорят за позицията под рамката в националния отбор.

В интерес на истината Мерет е 2 години по-възрастен (21) в сравнение с Джиджо, който понастоящем е със статута на титуляр както в клуба си, така и за „скуадра адзура”. Немалко контузии забавиха развитието на Мерет, докато наскоро Донарума отбеляза своя 150-и мач за „росонерите”.

„Аз се уча от съотборниците си в Наполи”, заяви Мерет. „Ротацията на вратата е добра за всички. Трябва да се трудим, аз съм млад и ми предстои да извървя дълъг път.”

„Винаги се опитвам да бъда готов, без да чувствам напрежение отвън. Определено има какво да подобрявам при играта си с крака и когато изнасям кълбото. Все още ми липсва умението да избера правилното изчистване, но тези неща се усъвършенстват с тренировки, в които давам най-доброто.”

„Джиджо играе в Серия А вече 3-4 години поред, но технически не се чувствам по-слаб от него. Винаги ще давам най-доброто, за да убеждавам треньорите си да избират мен. Важното е да работя и резултатите ще дойдат”, допълни Мерет.