Последните слухове за Ралф Рангник не направиха нищо друго, освен да потвърдят това, което вече се разбра в Милан, а именно, че има много различни гледни точки в клуба, които вече са станали несъвместими. Паоло Малдини и Звонимир Бобан, които отговарят за спортно-техническата област при „росонерите“, трябва да разберат какво планира да направи изпълнителният директор Иван Газидис през следващия сезон. Поради тази причина в следващите дни ще има среща между двете страни за изясняване на случващото се около клуба.

Собтвениците на Милан от Елиот избраха Газидис, за да вдъхне нов модел на управление, но без успехите на терена много трудно могат да се привлекат рекламодатели и свежи средства. Накратко при „росонерите“ се получи късо съединение и изглежда трудно може да се излезе от тази ситуация.

Треньорът на Милан Стефано Пиоли ще гарантира оставането си в клуба със завоюването на четвъртото място в Серия А, но това изглежда трудна задача. Необходимо е тежко и трудно решение за треньора на Милан, което да е взето единодушно. Но истинският възел се крие в различните философии на двете страни. Малдини и Бобан имат Милан в кръвта си, докато Газидис винаги е твърдял, че уважава историята на „росонерите“, но се позовава на модели, които не за сега не са адаптивни към емблемата на клуба. Именно интересът към Рангник е точно такъв и не съвпада с концепцията за италианския Милан, който се харесва на двамата легендарния футболисти на „росонерите“. Ще следим развръзката с нетърпение.