Стефано Пиоли бе отличен със специален плакет за достигането си до кота 100 мача ( в момента е на 104) на скамейката на Милан, а в дербито с Интер наставникът бе удостоен и с наградата за мениджър на месец октомври в Серия А.

Договорът на 56-годишният специалист изтича в края на юни 2022 г. и въпреки че има заложена клауза за удължаване с още 12 месеца, на "Алдо Роси" планират да предложат отрано нов договор на Пиоли. В момента Милан може да продължи контракта на треньора си до 30 юни 2023 г. при моментното възнаграждение (2 млн. евро + 500 хил. евро бонуси при класиране в Шампионска лига).

Въпреки изгодната позиция, в която се намира Милан, от ръководството вече са започнали разговори с Пиоли за договор до 2024 г. при почти двойна заплата от 4 млн. евро на сезон.

За финализиране на сделката се изкачва завръщането на Иван Газидис, който в момента е в Ню Йорк. Очакванията обаче са до края на месеца или най-късно до края на декември да се стигне до удължаване на контракта и продължаване на сътрудничеството между бившият наставник на Лацио и вицешампионите на Италия.