Изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне разсея опасенията на феновете, че тимът няма да е в състояние да привлича играчи, ако бъде изхвърлен от Лига Европа като форма на наказание за нарушенията по Финансовия феърплей. Босът беше категоричен, че тимът ще привлече „двама до трима нови футболисти”.

От няколко дни всички тифози на „росонерите” тръпнат в очакване на бъдещите санкции, тъй като УЕФА отхвърли възможността да сключи компромисно споразумение с клуба, каквото би олекотило в някаква степен удара.

Милан дава УЕФА на съд, ако бъде изхвърлен от евротурнирите

Въпреки всичко Фасоне обеща, че Милан ще бъде активен на летния трансферен пазар, независимо дали ще играе в евротурнирите или не. „Проведохме рутинна среща на борда, а целта ѝ беше да одобрим бюджета по тримесечия, което става задължително изискване от сезон 2018/2019. Анализът беше подробен и позитивен”, каза Фасоне.

„Също така обсъдихме и темата за УЕФА, увеличаването на капитана и някои дребни проблеми.”

Тотална разпродажба на звездите в Милан

„Общото увеличение в капитала, което трябва да постигнем, е 40 милиона евро – 10 милиона плюс 30 милиона. Най-сложната част от рефинансирането е тази на холдинговата компанията, за която няма нищо застрашаващо.”

„Колкото до рефинансирането на дълговете на Милан, механизмът е доста по-прост. В мига, в който постигнем пробив с холдинговата компания, нещата ще се случат много бързо.”

Милиардер потрива ръце нещастие да сполети Милан

„Решението на УЕФА не е окончателно. Ако Милан бъде изключен от евротурнирите, ще има спад в приходите, за когото бих желал да знам предварително за предстоящото лято. Фактът, че не очакваме нито нови играчи, нито продажби на някои от нашите в следващите две седмици, няма нищо общо с решението на УЕФА.”

„Нови попълнения? Опитах да бъда максимално прозрачен и ясен с феновете. Независимо от нашето участие в Лига Европа, ще има нови играчи. Няма да вземем 10-има нови, а по-скоро двама до трима. Тепърва ще науча колко можем да платим, но Лига Европа няма да ни повлияе”, коментира Фасоне.