Стефано Пиоли трябва тази вечер да подпише своя контракт като наставник на Милан. Медиите в Италия очакват доскорошния треньор на Фиорентина да встъпи в длъжност незабавно и да води утрешното занимание вместо досегашния Марко Джампаоло.

Очевидно „росонерите” не се впечатляват от острите настроения сред техните фенове, които вкупом из социалните мрежи и интернет пространството се обявиха против назначаването на специалиста, който в хода на миналия сезон беше уволнен от „виолетовите” заради слаби резултати.

Не този е основният аргумент на привържениците, които не биха простили факта, че Пиоли беше начело на Интер през сезон 2016/2017. Въпреки това по всичко личи, че той ще подпише 2-годишен договор. „Скай Италия” докладва, че днес следобед агентът на специалиста – Бруно Сатин е имал среща с представители на Милан.

В същото време Джампаоло все още  не е официално уволнен, ала 4 загуби в 7-те кръга на Серия А дотук идват твърде много. На всичкото отгоре трите постигнати победи – над Бреша, Верона и Дженоа – не бяха никак убедителни, а това също е повлияло върху решението на висшето ръководство.

Някои издания от Апенините твърдят, че в момента Джампаоло и неговият екип се намират в Миланело и си събират личните вещи.

Спекулира се, че заплатата на Пиоли в Милан би била в размер на 1 милион евро годишно. През втория сезон тя би могла да нарасне до 1,5 милиона евро, ако той успее да постигне определени резултати.