Милан за пореден път намекна, че бъдещето на Златан Ибрахимович е на „Сан Сиро“. Информациите в Италия сочат, че шведският нападател е готов да подпише нов договор с клуба, който ще му осигури 6 милиона евро на сезон, включително бонусите. В момента преговорите са в напреднала фаза и новият контракт ще е за срок от две години.

Gulliver/GettyImages
33 снимки

На практика Ибрахимович вече е свободен агент, след като договорът му изтече след края на първенството. Шведската звезда се завърна в Милан през януари и подписа контракт за шест месеца.

Според „Гадзета дело Спорт“, Златан ще получава определена заплата, но и голямо разнообразие от бонуси, свързани с неговото представяне на терена.

Новата сделка предвижда, че при класиране в Шампионската лига или спечелване на Лига Европа, Ибрахимович ще вземе 500 хиляди евро. Бонуси ще има и при определен брой голове и мачове. По този начин на година нападателят ще получава по 6 милиона евро, колкото поиска по-рано.

Друг намек от страна на Милан, който подсказа, че Ибрахимович ще остане на „Сан Сиро“ е рекламният клип представящ третия екип на „росонерите“ за новия сезон. Именно шведът е основното лице на рекламната кампания.