Ръководството на Милан смята да предложи нов, подобрен договор на наставика Дженаро Гатузо, твърди "La Repubblica'". Информацията се появи само няколко часа след разгромната победа на "росонерите" с 3:0 над Лудогоред от 1/16-финалите на Лига Европа. 

Надеждите на Лудогорец срещу Милан угаснаха

Както е известно бившият халф на "росонерите" бе наставник в школата на клуба, но пое първия отбор през ноември, след като Винченцо Монтела бе уволнен.

Преди няколко дни италианските медии гръмнаха с новината, че Рино е най-нископлатеният треньор в Серия А. Възнаграждението на Гатузо не е било увеличавано, въпреки промяната на поста му, което означава, че в момента той прибира около 120 000 евро на сезон. 

Гатузо: Двубоят не е решен, Лудогорец е много добър тим

Добрият резултат срещу българския шампион обаче явно е дал тласък на ръководството на "росонерите" и те са готови да му предложат нов контракт с по-добри условия. 

Началото определено бе трудно за Гатузо начело на първия тим, но от старта на 2018 година тимът му няма загуба. Милан е непобеден в последните си седем мача във всички турнири. 

Беден, но щастлив: Работата на Гатузо съживи Милан

В италианското първенство "червено-черните" са 7-и с актив от 38 точки. Това означава, че на практика тимът няма шансове да се бори за титлата, а място в топ 4 също изглежда трудно достижимо. Основната цел в момента пред Гатузо е класиране за Шампионската лига, а най-прекият път до групите е титлата в Лига Европа.

Засега рейдът на "росонерите" във втория най-престижен клубен турнир е повече от успешен, като след убедителната победа над Лудогорец тимът на практика се е класирал на осминафиналите.