В Германия разкриха подробности за бъдещето на Ралф Рангник в Милан. От Италия се свързаха с журналистката на "Билд" Валентина Мачери, която разкри, че германският специалист със сигурност ще поеме "росонерите" след края на сезона. Смята се, че бившият треньор на РБ Лайпциг ще изпълнява ролята на мениджър в клуба.

"В Германия считаме сделката с Рангник за затворена. Със сигурност ще отиде в Милан и ще опита да вземе със себе си няколко играчи на Лайпциг. Говори се за Упамекано и Шик. Лайпциг искат да откупят Шик, но Рома са поставили прекалено висока цена, поради тази причина Рангник ще опита да го привлече на Сан Сиро. Росонерите ще му осигурят приблизително 75 млн. Евро за трансфери. Освен това се говори за Милот Рашица от Вердер, който е застрашен да изпадне, така че играчът ще напусне Бремен със сигурност. Рангник го познава добре и има отлични отношения с мениджъра му“.

„Рангник е много сериозен човек, уважаван е от целия футболен свят в Германия. Той е строг и труден треньор, но разговаря много с играчите си. Отделя време да говори с всеки и затова е уважаван от всички“.

„Двойна роля? В Германия също не е често срещано. В Милан Рангник ще заеме роля по английски модел, няма да е само треньор. Той натрупа много опит, вече е прекалено напред, за да бъде само треньор. Ще взаимства английския модел и ще прави това, което правеше в Лайпциг преди идването на Нагелсман“.

„Той ще напусне важен пост в Ред Бул и не би искал да направи крачка назад. В Лайпциг беше треньор и технически директор, затова смятам, че няма да отиде в Милан, за да е „само“ треньор. Ще бъде с много иновативна роля в Италия, която все още не е прилагана“.