Удинезе победи Милан с 3:1 в мач от 27-ия кръг на Серия А. Точни на "Дачия Арена" за домакините бяха Роберто Перейра (10), Бето (45+5) и Кингсли Ехизибуе (70). За "росонерите" се разписа Златан Ибрахимович от дузпа в продължението на първата част, като така стана най-възрастният голмайстор в историята на Калчото. 

Милан изигра много слаб мач и рядко застрашаваше вратата на Силвестри, като допусна втора поредна загуба като гост. Отборът остава на 4-о място с 48 точки. Удинезе се изравни с Ювентус, като двата тима имат по 37 точки.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

Първото по-интересно положение беше пред вратата на "росонерите". След центриране от корнер Родриго Бекао и Айзък Съксес не успяха да играят с топката, а кълбото стигна до Яка Бийол, който не успя да се ориентира и да нанесе удар към вратата. В 10-ата минута "зебрите" стигнаха до гол. Фикайо Томори сбърка в центъра, което позволи на Лазар Самарджич да му отнеме топката. Сърбинът напредна и намери Роберто Перейра пред наказателното поле, който отправи удар, хващайки в крачка Майк Менян за 1:0. 

В 14-ата минута Милан получи пряк свободен удар на около 25 метра от врата на Силвестри. Златан Ибрахимович отправи силен шут, който профуча над вратата. Три минути по-късно Томори направи нова грешка, от която обаче Бето не успя да се възползва и да нанесе удар към вратата. В 23-ата минута Рафаел Леао получи отляво и мигновено отправи удар, но не затрудни Силвестри. 

В 35-ата минута Браим Диас проби през центъра, направи двойно с Ибрахимович и шутира, но Силвестри успя да избие в корнер. В 44-ата минута Леао получи подаване от Салемакерс в наказателното поле, овладя на гърди и опита пас към Златан, но топката срещна ръката на Бийол. Първоначално главният рефер Даниеле Довери не отсъди дузпа, но след намесата на ВАР поправи решението си. Зад топката застана Ибрахимович, който шутира в левия ъгъл, но Силвестри спаси. Минута по-късно обаче ВАР сигнализира на Довери, че Бето от състава на домакините е навлязъл в наказателното поле преди изпълнението на шведа, поради което дузпата беше изпълнена отново. От втория опит с безкомпромисно изпълнение Златан вкара за 1:1 и стана най-възрастният голмайстор в историята на Серия А на 41 години и 5 месеца. 

В петата минута на добавеното време на първата част Удинезе отново поведе. Топката стигна до Съксес отляво. Нигериецът пусна пас по зема, а Малик Тиау позволи на Бето да го изпревари и португалецът вкара за 2:1. 

В 52-ата минута Малик Тиау отправи коварен удар с глава, но Силвестри се справи. Шест минути по-късно Самарджич отправи удар от далечна дистанция, с който не затрудни Менян. В 70-ата минута домакините стигнаха до трети гол. Съксес отне топката от Тиау, като "росонерите" имаха претенции за нарушение, навлезе в наказателното поле и подаде към Удоджи. Италианецът видя оставения непокрит Кингсли Ехизибуе, който от 2-3 метра не сбърка. 


Удинезе - Милан 3:1

1:0 Роберто Перейра (10)

1:1 Златан Ибрахимович (45+2-дузпа)

2:1 Бето (45+5)

3:1 Кингсли Ехизибуе (70)

Удинезе: Силвестри, Перес, Бийол, Бекао, Ехизибуе, Самарджич, Перейра, Уолъс, Удоджи, Бето, Съксес

Милан: Менян, Калюлю, Тиау, Томори, Салемакерс, Тонали, Бенасер, Бало-Туре, Диас, Леао, Ибрахимович