Турбулентните времена в Милан сякаш нямат край. В момента клубът се пече на бавен огън заради възможността да остане без лиценз за Европа, но също така има и проблеми, свързани със собствеността. 

Всъщност може да стане така, че още от 25 май "росонерите" да имат нов собственик. Утрешният петък е последният срок, в който настоящият бос Йонхон Ли трябва да плати 10 млн. евро, които са задължителни за увеличението на капитала на клуба, одобрено и прието от останалите акционери. 

Срещата на борда на директорите е в петъчната сутрин и ако дотогава сумата не е постъпила, Милан ще има нов собственик. Това е американският хедж-фонд "Елиът Мениджмънт", от който азиатският бизнесмен изтегли високолихвен кредит за финансирането на покупката на контролния пакет акции миналата година. 

Ли изтегли заем от 180 млн. евро от въпросния хедж-фонд, а тази сума трябва да бъде изплатена напълно, заедно с лихвите, до октомври тази година. Това се смяташе за крайния срок, в който "Елиът Мениджмънт" може да поме управлението на клуба, но това е вероятно да стане и много по-рано, ако настоящият собственик не плати въпросните 10 млн. евро.