В последните два месеца не спира да се шуми около евентуалното завръщане на Златан Ибрахимович в Милан, макар официално от двете страни да не е излязъл никакъв коментар по темата. Но поредица дребни детайли сглобяват картината, че може би по такава сделка се работи усилено. 

Поредното малко парче от пъзела е визитата на агента на футболиста Мино Райола в Милано и по-конкретно в базата на "росонерите". Официалната причина за нея е да окаже морална подкрепа на друг свой клиент Джакомо Бонавентура, който наскоро претърпя операция на коляното и приключи с участието си за този сезон. 

Райола беше в обтегнати отношения с ръководството и феновете на клуба около сагата с преподписването на договора на вратаря Джанлуиджи Донарума. Сега обаче те са изгладени и се очаква да бъдат скрепени още повече с преминаване на Ибра на "Сан Сиро". 

За да се случи това обаче трябва да дойде и становище от УЕФА дали клубът няма да наруши лимита си по финансовия феърплей със заплатата на 37-годишния нападател. А за да се заобиколи Европейската футболна централа, самият Ибра трябва да направи отстъпка от финансовите си изисквания. 

Дали ще има сделка, ще се разбере съвсем скоро. Интересното е, че настоящият клуб на Ибра Лос Анджелис Галакси няма думата при преговорите, защото това е изрично записано в договора на играча. Вече само от него зависи дали ще избере да се върне в Европа, макар и за кратко.