Бившият футболист от Академията на Милан Сейд Висин се е самоубил и е оставил бележка, която разкри причината за решението му.

Той е роден в Етиопия през септември 2000 година, след което е осиновен от италианско семейство. 20-годишният играч е преминал през школата на „росонерите“, но прекратява футболната си кариера, след което започва да работи като сервитьор. В петък е бил намерен мъртъв в дома си.

Вестник „Кориере дело Спорт“ публикува бележката, която е оставил Висин преди да се самоубие, в която пише, че е ставал обект на расистки нападки.

„Където и да отида, където и да се намирам, усещам тежестта на скептичните, предубедени, отвратени и уплашени погледи на хората“, пише той.

„Не съм имигрант. Бях осиновен като дете и си спомням, че всички ме обичаха. Където и да ходех, всички говореха с радост, уважение и любопитство. Сега изглежда, че всичко се е обърнало с главата надолу. Успях да си намеря работа, която трябваше да напусна, тъй като твърде много хора, особено по-възрастните, отказваха да ги обслужвам. Не се чувствах спокойно. Сякаш ме обвиняваха, че съм отговорен, защото млади (и бели) италианци не успяват да си намерят работа“, добавя Висин в писмото си.