Ултрасите на Интер от Curva Nord планират да бойкотират градското дерби с Милан на 5 февруари. Причината за техния протест е разпределението на билетите за Дерби дела Мадонина. "Нерадзурите" са символични домакини на "росонерите" в сблъсък, който може да се окаже с решаващо значение в битката за Скудетото. Двата гранда от Милано са сред трите основни конкурента за първото място в класирането на Калчото, като Интер е на върха с 53 точки и мач по-малко, а на втора и трета позиция с по 49 точки са Наполи и Милан.

Очаква се ограниченията, свързани с COVID-19, да бъдат разхлабени и вместо 5000 зрители, "Сан Сиро" ще може да приеме фенове на 50% от капацитета си. Това обаче пак няма да е достатъчно, за да могат да присъстват на дербито всички фенове, които искат да са там, а ултрасите на "Змията" излязоха с декларация, засягаща тази неправда според тях.

12 снимки

В съобщението си те посочват, че са "разочаровани и шокирани от това как е извършено разпределението на билетите". Ултрасите отбелязват, че ще присъстват на дербито, но ще бъдат без мегафони, флагове, банери и няма да правят хореография на трибуните.

Ултрасите на Интер предупредиха още, че няма да подкрепят с викове и песни отбора по време на мача, освен ако изпълнителният директор на клуба Бепе Марота не се намеси по въпроса.