Съдията Марко Сера се е извинил на Милан за грандиозния гаф, който допусна по време на загубата с 1:2 от Специя в мач от 22-ия кръг на Серия А.
 
При резултат 1:1 в добавеното време Жуниор Месиас вкара втори гол за Милан, но реферът не го призна, тъй като секунда преди това свири нарушение в полза на Милан вместо да даде авантаж. При изпълнението на прекия свободен удар Златан Ибрахимович стреля силно, но вратарят на Специя спаси, а в последните секунди на добавеното време Специя измъкна победата с гол на Джеси.
Поражението попречи на Милан да оглави класирането и тимът остава втори на две точки след водача Интер.
 
"Опитах да успокоя играчите след тази ситуация, но не успях и Специя ни вкара гол. Решението на съдията беше несправедливо, той дори ни се извини след двубоя. Срамна работа. Ние също носим отговорност за тази загуба, защото трябваше много по-рано да си решим мача. През първото полувреме трябваше да вкараме още голове освен този на Леао, имахме толкова много положения", коментира старши треньорът на Милан Стефано Пиоли.
 
Шефовете на съдийската асоциация в Италия също са се извинили на Милан за гафа на рефера Сера, който се очаква за дълго да бъде изваден от съдийските наряди, пише "Гадзета дело спорт".