Треньорът на Милан - Стефано Пиоли, изрази задоволство от играта на своите футболисти при разгромната победа с 4:1 над Торино. Наставникът бе попитан и дали той и клубът имат амбиции за ново добро представяне в Шампионска лига и връщане на Скудетото в Милано. „Това е нашата цел, разбира се“, съгласи се Пиоли за Sky Sport Italia.

„Доволни сме от представянето, тъй като показахме стъпки напред от първия мач. Трябва да продължим да се опознаваме и да станем повече отбор, но това вече е добро начало. Ние привлякохме играчи с характеристиките, които търсихме, много атакуващ и проактивен подход“.

Gulliver/GettyImages
16 снимки

„Възможност е да се върнем на 4-2-3-1, когато всички са в добра форма, но не мисля, че системата ни кара повече или по-малко да атакуваме. Това са характеристиките на играчите, защото сега имаме халфове, които са по-настроени към атака и натискат, така че на практика има петима играчи, които атакуват. Имаме и алтернативи, тъй като Пулишич може да играе зад Жиру например. Нека в момента се опитаме да постигнем известна последователност и да правим тези неща редовно“.

„Играта на „Сан Сиро“ определено ни прави щастливи и се радвам, че новите играчи изпитаха тази топлина и ентусиазъм за първи път. Миналият сезон беше сложен по много причини, бяхме спечелили Скудетото и искахме да повторим, така че за известен период загубихме част от това удоволствие. Мисля, че сега формираме страхотен екип, но трудностите ще дойдат“.