Старши треньорът на Милан Стефано Пиоли разкри, че Дивок Ориги може за първи път да започне като титуляр за отбора в утрешното гостуване на Сампдория от шестия кръг на италианската Серия А. Според Пиоли, Милан вече показва идентичност и може да се концентрира върху детайлите.

„Изправяме се срещу солиден съперник. Знаем, че в Сампдория са амбицирани да се докажат“, коментира наставникът на Милан.

„Това може да е моментът на Ориги, тъй като той вече натрупа игрови минути. Трябва да влезе в ритъм“, добави Пиоли.

Треньорът обясни, че клубът отдавна се интересува от Сержиньо Дест. „Следихме го и миналия сезон. Мисля, че се представи добре срещу РБ Залцбург. Трябва да е по-активен с топката, тъй като качествата му позволяват да атакува повече. Готов е“, заяви Стефано Пиоли.

„Вярвам във всичките си футболисти и избирам състав, който смятам, че има най-голям шанс да стигне до победата. Всички в Милан трябва да приемат, че има конкуренция за титулярните места и ако искаме да спечелим нещо, не може да се очаква да използвам само 11 играчи“, каза още 56-годишният италианец.

„Напоследък допускаме доста голове, така че целият отбор трябва да покаже подобрение в това отношение, а не само защитата. Играчите се познават добре, свършихме добра работа с изграждането на гръбнака на тима, а сега можем да се съсредоточим повече върху детайлите, които правят разликата“, допълни Пиоли.