Треньорът на Милан Стефано Пиоли заяви, че все още е твърде рано да се говори за титлата в Италия и призова отбора си да се научи да печели грозно, ако иска да се бори за отличието до края на първенството.

Отборът на Пиоли впечатли през сезона досега, като има 8 победи и едно равенство от 9 мача, като последно се наложи с 4:2 при гостуването на Болоня. Мачът в събота обаче далеч не бе лесен, като Милан имаше нужда от два късни гола, за да спечели срещу останалия с 9 души тим на Болоня.

"Много е рано да говорим за титла, 9 мача не са нищо", каза Пиоли на пресконференция преди мача на тима му срещу Торино.

"Следващата стъпка е да бъдем стабилни. Миналата година ми липсваше постоянство и загубихме точки, когато играта ни спадаше. Успешните отбори печелят, дори когато не играят добре - точно това трябва да направим. Защото когато играем добре, печелим. Но дори и когато не играем добре, трябва да даваме всичко до последната минута, знаейки, че имаме качествата да спечелим", каза специалистът.

Ветеранът Златан Ибрахимович за първи път през сезона започна като титуляр срещу Болоня и ще иска да играе повече, за да влезе в ритъм.

"Няма значение кои са на терена, трябва да се представяме добре. Направихме хубава атака при първия гол срещу Болоня. Футболистите трябва да търсят пространствата между линиите - да пресират и да търсят точните решения. Ако не използваме всеки път едни и същи футболисти, това значи, че сме непредвидими", каза Пиоли.

Пиоли разкри още, че френският национал Тео Ернандес, който оздравя след COVID-19, ще бъде в състава срещу Торино.