Треньорът на Милан Стефано Пиоли даде пресконференция след началото на подготовката за новия сезон. Италианският специалист бе оптимистично настроен след положителния край на сезона. „Росонерите“ завършиха шести в Серия А през миналата кампания, благодарение на силния завършек след паузата заради пандемията от коронавирус.

„Всички започваме новия сезон от нулата, но отборът трябва да помни това, което изградихме заедно. Идеята, философията и желанието да работим заедно на Миланело са едни и същи. Ние сме млад тим, който не е бил дълго заедно, така че все още полагаме някои от основите“, заяви Пиоли.

„Със сигурност е предимство, че се справихме толкова добре през последните няколко месеци, защото познавам отбора. Добре осъзнавам какво могат да дадат и какво мога да очаквам от тях. Това беше странно лято с много малко време за подготовка, така че трябва да се възползваме максимално от това предимство“, добави още той.

„Синхронизираме се и знаем къде трябва да се подобри отбора. Клубът работи много последователно за укрепване на имиджа. Единственото нещо, което феновете трябва да искат е да стигнем до Шампионската лига, защото от много време Милан не е участвал в този турнир. Искаме да стартираме силно и да продължим по начина, по който завършихме миналия сезон“, каза италианският специалист.

„Първият ни официален мач ще бъде на 17 септември. Ще бъде труден сезон, а в началото ще имаме шест мача за 18 дни. Доброто начало би означавало, че ще се даде усещане за последователност от края на миналия сезон“, заяви Пиоли.