Страстите наистина бяха горещи по време на градското дерби между Милан и Интер в неделя, а загубата с 2:3 определено се отрази върху вътрешния климат при „росонерите”. Франк Кесие и Лукас Билия направиха така, че светът да не говори само за истинското футболно украшение, което двата тима ни подариха, но също и за грозната свада между двамата, при която котдивоарецът дори опита да нанесе удари на своя колега.

Кесие беше сменен в 69-ата минута от Андреа Конти и изглеждаше много раздразнен както от своето недобро представяне, така и от резултата, който по това време беше 3:1 в полза на Интер. По пътя към мястото си на пейката очевидно 33-годишния Билия каза нещо на африканеца, който реагира изключително остро. Кесие на няколко пъти замахна заплашително в опит да нанесе юмручни удари, като единствено бързите реакции на Иняцио Абате, Рикардо Родригес и Фабио Борини попречиха на ситуацията да ескалира съвсем.

След срещата треньорът Дженаро Гатузо заяви, че счита поражението за двойно по-тежко тъкмо заради нелицеприятния епизод. В миксзоната на стадион „Джузепе Меаца” Кесие и Билия, вече видимо успокоени, дадоха серия интервюта, чрез които да изяснят станалото.

„Всичко се дължи на адреналина в мача, беше ми криво, че напускам игра и наистина исках да бях направил нещо повече. Изкарах си го на Лукас и това беше грешка, извиних се след това”, каза 22-годишният Кесие. „Той е по-възрастен от мен и би трябвало да се уча от него. Съжалявам.”

Билия също предостави своята версия на случката. „Франк е наясно с това, което му казах, след това изяснихме случката. Всички искахме да спечелим, но станалото не е нещо, което да правим пред очите на всички. Може би трябваше да го запазим за съблекалнята. Преди всичко се чувстваме зле заради срамната сцена. Наистина се чувствам неловко заради нея и се извиних на момчетата и треньора лично. Не това искахме, посрамихме своя клуб. Това няма да се повтори”, заяви Билия.

Според някои фенове на Милан в социалните мрежи конфликтът обаче не е бил просто плод на моментните емоции, а нещо, което зрее от известно време. В часовете след мача изтекоха кадри от предишния шампионатен мач на Милан – срещу Киево – в който Лукас Билия реализира директно от пряк свободен удар. Аржентинецът се затича да празнува към ъгловото флагче, докато единственият негов съотборник, който демонстративно се изнасяше с бавна стъпка към центъра и далеч от останалите играчи, беше именно Франк Кесие.