Спортният директор на Милан Масимилиано Мирабели не остана безучастен към разразилите се събития около Джанлуиджи Донарума и агента му Мино Райола. Както е известно наскоро се появи информация, че Райола е поискал официално от ръководството да анулират договора на младия страж. Мотивите за това са били, че Джиджо е подписал новия контракт след психологически натиск от страна на „росонерите”.

Донарума рони сълзи след обидите, Бонучи го утешава

След купищата слухове по адрес на Донарума, той бе остро нападнат от привържениците на Милан.  Това се случи по врема на мача с Верона за Купата на Италия в сряда. Освен, че бе обиждан, феновете опънаха и транспаранти насочени срещу Джиджо. Случилото се се отрази доста зле на алантливия страж, който след мача избухна в сълзи в съблекалнята пред своите съотборници.

По този повод Мирабели разкритикува поведението на тифозите, като заяви, че подобно поведение към играчите на собствения им отбор не е нормално. Също така той обвини за случилото се агента на футболиста – Мино Райола.

Тифозите на Милан нападнаха Донарума

“Говорих с Донарума и той не ми каза, че иска да напусне. Разбираме разочарованието на феновете, но случващото се не е по негова вина. Знаем откъде идва всичко и ще реагираме. Нямам планирани срещи с Райола. Няма какво да си кажа с него. Донарума има договор до 2021 година”,  каза Мирабели.

„Нямаме намерение да го продаваме. Той обича клуба. Трябва да го защитим от господина, който се опитва да ни разруши. Един ден Джиджо ще разбере кой е бил добрия и кой лошия”, коментира още спортният директор на „червено-черните”.

Донарума остава в Милан, Райола не искал анулиране на договора му

Все пак Мирабели не отхвърли възможността, ако постъпи оферта за Донарума, тя да бъде разгледана от ръководството на Милан, но тя трябва да отговоря на изискванията на “росонерите”.