Наставникът на Интер Милано Лучано Спалети потвърди, че мачът с Милан струва много повече от три точки. Гологлавият специалист сподели, че в никакъв случай не трябва да се проваляш в тази среща.

„Този мач е много повече от три точки. Този мач може да ти донесе дълга радост, както на отбора и играчите, така и на феновете. Ентусиазмът е огромен”, бяха първите думи на Спалети.

„Тази седмица не мислихме нито за Барселона, нито за някой друг отбор. Само и единствено за Милан. Този дуел е барометърът, който ще покаже дали Интер ще завладее града. Победата ще ни донесе много голяма увереност. Нужно е да се концентрираме и да играем нашата игра. Няма да има страх от наша страна, вярвайте ми. Ние сме обнадеждени, че ще сторим правилните неща”, продължи Спалети.

„Откакто пристигнах в Милано, то разбрах, че феновете на Интер е твърде вероятно да забравят кога е рожденият ден на техните съпруги, отколкото кога е предстоящото дерби с Милан. Ако искаш да се провалиш начело на Интер, то този мач може да го направи това нещо. Нито един друг мач не произвежда тази страст, която съпътства „Дерби дела Мадонина”, а „синьо-черната” част на града трябва да е горда”, довери Спалети.

„Поздравявам Гатузо как играе отборът му. Той е млад треньор и се радвам за него, както за Роберто Де Дзерби, Симоне Индзаги, Еузебио ДИ Франческо и Марко Джампаоло. Гатузо е в тази листа на тактици, които могат да постигнат много в италианския футбол. И двата тима се опитваме да се върнем там, където сме били винаги. Мауро Икарди и Гонсало Игуаин са играчи, с което представяне те карат да ги гледаш с отворена уста. Имат малко различия в играта, но двамата са фундаментални за своите отбори”, завърши Лучано Спалети.

Дербито на Милано е в неделя от 21,30 часа.