Наставникът Лучано Спалети на практика отпадна рано-рано от надпреварата за треньорския пост в Милан. Според италианските медии в момента грандът от Милано е насочил вниманието си към друг бивш наставник на кръвния враг Интер – Стефано Пиоли или пък би заложил на чуждестранен специалист.

Спалети до този момент беше явният фаворит за позицията на Марко Джампаоло, който засега „избегна куршума” след мъчната победа 2:1 над Дженоа през уикенда. Доскорошният треньор на „нерадзурите” все още има действащ договор с тях до 2021 година, тъй като уволненията в Серия А не значат непременно прекратяване на споразумението.

За да може той да поеме Милан или друг тим, е необходимо първо да договори условията за прекратяването му. Според италианските медии именно там е засечката, тъй като Спалети е пожелал твърде висока неустойка от бившия си тим – в размер на цяла годишна заплата. Първоначалните прогнози бяха, че наставникът ще поиска наполовина по-ниска компенсация, а финансовите разминавания означават, че той излиза от играта.

Пиоли от своя страна е без работа още от миналия сезон, в хода на който беше уволнен заради слаби резултати във Фиорентина. Той беше начело на Интер през кампания 2016/2017 и се вярваше, че е фаворит за поста на Дженоа.

От чуждестранните кандидатури най-много се говори за преминалия през Рома Руди Гарсия, макар че французинът изглежда много по-близо до треньорския пост в Монако. Друг вариант би представлявал уволнения със скандал от Валенсия Марселино Гарсия Торал. Той успя в две поредни години да класира „прилепите” в Шампионската лига и да им донесе Купата на Краля.