Собственикът на Милан – Гери Кардинале, стана част от събитието на Finacional Times - “Business of Football”. Американският предприемач с италиански корени, който през лятото придоби акциите на „росонерите“, говори за бъдещия строеж на нов стадион на гранда и конкуренцията между Серия А и останалите първенства, включително превъзхождащата ги по приходи Висша лига.

„Сан Сиро е построен през 1926 г. и е преустрояван през годините. Искаме Милан и Серия А да се върнат на най-високо ниво, където вярвам, че заслужават да бъдат, трябва да направим 360-градусов прочит на нещата и стадионът е една важна стъпка“.

„Имаме опит със стадион „Янкис“, стадиона на Далас Каубойс...Имаме опит в изграждането на стадиони. Голям привърженик на това да бъдем независими съм, но в момента няма нищо, което да изключваме. Но знаете ли, мисля, че Интер в момента мисли за своето бъдеще, а ние се фокусираме върху нашето“.

„Суперлигата беше зле структурирана. Но поставянето на баланс е правилното нещо. Искам цялата Серия А да бъде конкурентоспособна, въпросът е как да го направя. Няма по-състезателен характер от мен, бих искал да печеля Скудетото и Шампионска лига всяка година, но не зависи само от мен“.