В петък стана ясно, че на Ювентус биват отнети 15 точки от актива му в Серия А, а сега Италианската футболна федерация може да накаже и лидера Наполи, пише La Repubblica.

Федералният прокурор Джузепе Кине, който работи по случая с „биаконерите“, ще поиска нови доказателства около трансферите на Наполи през последните години и най-вече този, с който беше привлечен техният голмайстор Виктор Осимен. В сделката с Лил за нападателя бяха включени сумата от 72 милиона евро плюс 10 милиона под формата на бонуси, както и четирима играчи на обща стойност 20 милиона.

Въпросните футболисти бяха вратарят Орестис Карнезис, записал само един мач за Лил, както и трима юноши, които веднага бяха преотстъпени на нискодивизионни клубове и след това им бяха прекратени договорите. Кине ще изиска копие на събраните документи от претърсването на офисите на клубния президент Аурелио Де Лаурентис през миналия юни.

Междувременно, Libero твърди, че още четири клуба са застрашени от нови разследвания във връзка с изкуствено повишаване на капиталови печалби. Това са Сасуоло, Аталанта, Рома (заради размяната с Ювентус за Лука Пелегрини и Леонардо Спинацола) и Милан (заради размяната на Леонардо Бонучи и Матия Калдара), откъдето определиха информацията за „напълно неоснователни слухове“.