Италианският гранд Милан ще има много ограничен бюджет за трансферния прозорец това лято. Според медиите в Италия, „росонерите“ ще разполагат с 30 милиона евро за нови покупки. Това ограничение е причинено от принудителната пауза през миналия сезон заради пандемията от коронавирус.

Въздействието на COVID-19 е значително, тъй като Милан е един от клубовете, които са претърпели големи загуби в приходите и пари от спонсори по време на тримесечната пауза.

В момента в клуба работят по намаляване на разходите и в момента е предоставен бюджет от 30 милиона евро за нови покупки през лятото. С това ограничение трябва да се справят техническият и спортният директор на „росонерите“ Паоло Малдини и Фредерик Масара.

Двамата ще имат достъп и до приходите от продажбата на играчи. В момента юношата на Милан Давиде Калабрия е свързван с напускане на „Сан Сиро“, а от сделката може да влязат в касата 12 милиона евро.

Подновяването на договора на Златан Ибрахимович няма да повлияе на бюджета, а трансферът на Тимуе Бакайоко може да бъде първо с наем, а след това с опция за закупуването му в размер на 30 милиона евро, който трябва да бъде платен следващото лято.