Пореден бизнесмен предяви желание да закупи дял от италианския гранд Милан. Това е Джон Фишер, който има сериозни дялове в шотландския Селтик, както и в американския Сан Хосе Ърткуейкс.

Американецът иска да вземе 35% от миланския гранд.

Според Медиасет, Фишер иска да разшири спортното си портфолио, след като притежава акции и в бейзболния клуб Оуклънд Атлетикс.

Според финансови агенции, Фишер трябва да даде 32 милиона евро, за да увери дружеството, че ще може да инвестира в Милан.

Ла Република твърди, че той е един от много американски инвеститори, които са готови да закупят части от седемкратния европейски шампион.

В Милан се надяват да има финансова инжекция преди УЕФА да наложи рестрикциите си според финансовия феърплей. Това ще стане след 19 юли.

„Росонерите” рискуват да бъдат извадени от Лига Европа, ако не покрият нужните критерии. Настоящите китайски собственици финансираха сделката по закупуването за 740 милиона евро. Тя нямаше да бъде факт, ако не бе изтеглен заем от американския хедж фонд „Елиът Мениджмънт”. Той е на стойност, около 300 милиона долара.