Шампионът на Серия "А" за миналия сезон Милан е взел по-малко пари от телевизионни права, отколкото последният във Висшата лига Норич. Това показва шокиращо сравнение, направено от "Гадзета дело Спорт". "Росонерите" са получили 77,8 милиона евро, докато "Канарчетата" са напълнили касата си със 105 милиона евро.

Това обяснява и как толкова лесно Нюкасъл надцака Милан в битката за Свен Ботман. Италианците не можеха да си позволят да платят повече от 30 милиона евро за нидерландеца, докато "Свраките" без проблем извадиха почти двойно по-голяма сума.

Най-много пари от телевизионни права в Серия "А" за миналия сезон е получил Интер с €84.2 млн., следван от Ювентус със €77.9 млн., а Милан е едва трети в тази класация със €77.8 млн. По-назад са Наполи с €68.5 млн. и Рома с €64.1 млн. В сметката са калкулирани и парите от продажба на билети, както и от представянето на отборите в различните турнири.

Всичко това още веднъж показва колко голяма е разликата в момента между Серия "А" и Висшата лига. Английските клубове получават далеч по-сериозни суми и това им позволява да бъдат доста по-силни на трансферния пазар. Това до голяма степен потвърждава думите на президента на Милан, който наскоро заяви, че Серия "А" се е превърнала в Серия "Б" в сравнение с останалите големи първенства.