Андрий Шевченко признава, че би искал да се завърне един ден в Милан и заяви, че сезонът на „росонерите“ е отличен, независимо от крайното класиране.

„Кампанията на Милан беше страхотна. Не успяха да се възползват максимално от мача с Каляри и сега са принудени да победят Аталанта. Треньорът се оценява според резултатите му. Това е реалността. Работата на Пиоли не може да бъде пропиляна. Отборът е с него, резултатите са добри. Никога не е лесно да победиш Ювентус като гост“, заяви Шевченко пред „Гадзето дело Спорт“.

„За съжаление все още може да се случи всичко, но аз съм оптимист. Аталанта пропиля много енергия срещу Ювентус и това може да бъде благоприятно за Милан. Отсъствието на Ибрахимович се усети в последните мачове. Всичко се променя по отношение на харизма, защото Златан е лидер, но той има силно въздействие и тактически. С него на терена е различно за Милан, но се надявам, че той ще може да помогне на отбора и отстрани“, добави още той.

„Милан е моят дом и бих искал да се върна. Ако някога имам шанс, ще се възползвам максимално от него. Говорим за бъдещето. В момента съм фокусиран върху Украйна, а Пиоли трябва да спечели място в Шампионската лига. Подкрепям Милан и се надявам, че ще завърши в четворката, но Аталанта е солиден отбор. Това ще бъде труден мач“, каза селекционерът на Украйна.

„Не съм президент на Ювентус и не знам какво става там. Андреа е млад и се нуждае от време. Той се сблъска с трудности през сезона, но за Купата на Италия доказа, че може да постигне резултати“, заяви Шевченко.