Украинската легенда на Милан Андрий Шевченко сподели, че мечтае един ден да бъде треньор на "росонерите". В момента 44-годишният Шева е селекционер на националиня отбор на Украйна.

В предаването Che tempo che fa по Rai 3 носителят на "Златната топка" за 2004 година се върна към времето, когато бележеше гол след гол с фланелката на Дявола. Шевченко е вторият най-добър реализатор в историята на италианския гранд (176 попадения, рекордьор е шведът Гунар Нордал с 221) и голмайстор №1 в историята на "Дерби дела Мадонина" (14 попадения), в което Милан се изправя срещу градския си съперник Интер.

Пред Rai 3 украинецът разкрива, че е бил много близък с бившия защитник Алесандро Костакурта, който често го е возил с колата си и с когото често са вечеряли заедно. Деметрио Албертини пък е научил Шева да готви, а за бившия изпълнителен директор на Милан Адриано Галиани легендарният голаджия казва следното:

"Единствената снимка, която съм включил в книгата ми (автобиографията на Шевченко), е с Адриано. Той повярва в мен от самото начало, заедно с Брайда, още от онзи студ в Киев... това беше важно решение за клуба, те повярваха в мен и аз спечелих "Златната топка"... трябва да им кажа "благодаря".