Президентът на Италианската футболна федерация Габриеле Гравина призова полузащитниците на Милан Тиемуе Бакайоко и Франк Кесие да бъдат наказани заради неуважителното им отношение към Франческо Ачерби от Лацио. Двамата играчи на „росонерите” развяха фланелката на Ачерби като трофей след победата над римляните с 1:0.

Злорад жест разбуни още повече духовете след Милан-Лацио

Вече няколко дни в Италия се шуми около противоречивите действия на Бакайоко и Кесие. Те бяха продиктувани от размяна на реплики между първи и Ачерби в социалните мрежи. Тъй като срещата почти завърши с бой, Ачерби и Бакайоко размениха фланелки като знак на примирие.

И Бакайоко, и Кесие публично поднесоха извинения на засегнатия бранител на Лацио, но по всичко личи, че това няма да бъде достатъчно. „Случилото се на „Сан Сиро” беше неуважително и – както спортният секретар Джорджети отбеляза – съвсем неоправдано”, коментира Гравина.

Милан защити Кесие и Бакайоко след провокацията

„Тези действия трябва да бъдат санкционирани, осъдени и оценени като нарушение на етичните норми и принципи на нашия спорт. Ачерби е необикновен човек. Имаше някаква размяна на реплики в социалните мрежи и Дженаро Гатузо сполучливо отбеляза, че играчите трябва да им обръщат по-малко внимание и да се фокусират повече върху тренировките.”

„Ачерби с размяната на фланелката си и предоставянето ѝ на играчите на Милан показа, че иска да приключи всякакви противоречия. Излагането на фланелката едва ли не като някакъв скалп пред тълпата беше грозна реакция и ние ще се погрижим тя да не се повтаря”, добави Гравина.

Очакванията на Апенините са, че Бакайоко и Кесие няма да бъдат наказани с пропускане на мачове, а по-скоро ще получат солидни финансови глоби заради неспортсменско поведение.