Изпълнителният директор на Милан Иван Газидис даде интервю за ESPN, в което говори за състоянието на тима и бъдещето на "росонерите".

"Как заварихме Милан? Не беше в добро състояние. Имаше много скъпи договори, трудно е да се изброят всички. Но имаше играчи, които наистина струваха много на клуба, като Бонучи например. Бяха подновили договора на Джанлуиджи Донарума, безспорно отличен вратар, но с огромна заплата, която клубът не можеше да си позволи. Някои договори наистина бяха твърде високи на фона на това, което показваха играчите на терена. Имаше поне 10 такива футболисти. Целта ни беше да харчим ефективно и ефикасно", разкри клубният шеф, който от 4 години изпълнява тази роля. В края на годината договорът му изтича и се очаква той да напусне Милан.

Gulliver/GettyImages
15 снимки

"Ролята на Малдини е фундаментална. Той говори с играчите лично, за да разбере какво мислят и какво ги мотивира. Говори с агентите като първи контакт, после директно с футболистите, заедно с Масара. Тео Ернандес е добър пример, Малдини го взе под крилото си. Не се меси в територията на треньора, но винаги има какво да каже на играчите. Тео гледа на Паоло почти като втори баща, той има такива отношения и с други футболисти"

"Отборът имаше спортен щаб, който не работеше добре и трябваше да направим смяна. Нещо се промени в отбора по време на карантината. Играчите много се привързаха към Стефано Пиоли, който ги опозна добре. Подобно на Малдини, Пиоли също иска да опознае футболистите като личности и държи на тях. Затова те са готови на всички за него", обясни той.

"Ибра и Кяер допринесоха много за възраждането на Милан. Дойдоха и предложиха широките си рамена на младите. Ибра не приема нищо по-малко от 110% никога от никого. В действителност искахме да го върнем в Милан година по-рано, но той усещаше, че не е точният момент. Искаше да изкара още година в Лос Анджелис Галакси. На Леао не му беше лесен животът тук в началото. Не играеше много, а когато го правеше, беше колеблив. Имаше нужда от време и го получи", каза Иван Газидис.

Gulliver/GettyImages
21 снимки

"Имаме голям проект за нов стадион с частно финансиране. Посветих му много време през първата ми година в клуба. Проектът бе забавен от политиката и италианската бюрокрация. Но сега виждаме светлина в тунела. Имаме вече одобрение за стадиона. Оптимист съм, че следващата година проектът ще има всички одобрения. Италианският футбол мина през труден период, но съм абсолютно убеден, че след 10 години ще има напредък, ще се играе на модерни стадиони. Това, което правим, ще има значение не само за Милан като клуб и Милано като град, но и за Италия като държава", убеден е директорът на "росонерите".