Директорът в Милан Леонардо заяви, че клубът трябва да промени своя манталитет, ако иска да се върне към славните дни, когато се бореше за титлата в Серия А.

Снощи „росонерите” записаха още един разочароващ резултат, завършвайки 2:2 срещу Аталанта у дома. В хода на мача грандът от Милано на два пъти повеждаше в резултата – чрез головете на Гонсало Игуаин и Джакомо Бонавентура, ала „бергамаските” успяха да устискат равенството благодарение на Алехандро Гомес и Емилиано Ригони.

„Манталитет? Това не бива да е оправдание, макар че ако върнете лентата назад, през последните 5 години Милан завършваше далеч от челните позиции”, коментира Леонардо.

„Нормално е да сме загубили вярата, която е присъща на един велик клуб. Срещу Аталанта лесно можехме да водим с 2:0 на полувремето, но после в играта ни се появи припряност.”

„Трябва да променим това, но в същото време то е нормално, ако вярваме, че топ позициите са далеч. Аз оставам много убеден в качествата на тази група играчи, можем да менажираме по-добре ситуациите в психологическо отношение, да приключваме такива мачове, които могат да ни поставят в различни позиции.”

„Присъщо е на отбор като Милан да има очакванията, каквито прилягат на един голям отбор, борещ се за важни цели. Убедени сме, че можем да успеем още тази година, тъй като и другите отбори страдат. Важното е да помним, че трудните времена не са решаващи. Нека гледаме напред и бъдем спокойни. Нашата работа е да променим манталитета на клуб, който завършва на 7-о място. Можем да дадем сигнали в това отношение през следващите няколко мача”, добави Леонардо.