Тази вечер Милан и Ювентус излизат в едно от най-горещите дербита на италианския футбол, а това открива перфектната възможност пред звездата на „бианконерите” Кристиано Роналдо най-сетне да сложи край на слабата си поредица на стадион „Сан Сиро” (или „Джузепе Меаца”).

В своята богата кариера 33-годишният португалец има отбелязани над 650 гола, но нито един от тях не е падал на емблематичното миланско съоръжение. Не е и като CR7 да не е имал шанс да се разпише тук, тъй като има цели 5 мача на „Сан Сиро”. На този стадион той се е изправял три пъти срещу Милан, веднъж срещу Интер, а също така е играл и финал на Шампионската лига с Реал Мадрид срещу Атлетико Мадрид.

При първата му визита Милан побеждава Манчестър Юнайтед с 1:0 след попадение на Ернан Креспо с глава. По-късно италианците достигат до финала, където губят трофея в знаменит мач срещу Ливърпул.

„Росонерите” триумфират още веднъж – този път с 3:0 – през май 2007 година, с което елиминират Юнайтед, преодолявайки загуба с 2:3 на „Олд Трафорд” (при която Роналдо успяв да отбележи).

През ноември 2010 Реал Мадрид стига до 2:2 срещу Милан, като и тогава Роналдо не успява ад порази целта.

През февруари 2009-а той се изправя срещу Интер, а неговият Реал записва нулево реми в осминафинален мач от ШЛ.

Макар че през 2016-а година Роналдо да вкара решителния изстрел от бялата точка при изпълнението на дузпи срещу Атлетико, той отново завърши с 0 срещу името си след редовното време и продълженията.

Тази вечер Кристиано ще се изправи срещу един състав на Милан, който в 11-те кръга дотук само веднъж успя да запази мрежата си само веднъж, и то при гостуването срещу Удинезе (1:0), а не у дома насред „Сан Сиро”.