Звездата на Милан - Рафаел Леао, е много близо до подписване на нов договор с клуба. Двете страни са уточнили повечето спорни въпроси и се очаква подписването на контракта да стане официално факт другата седмица. Sky Italia и журналистът Фабрицио Романо разкриват някои детайли от новия договор.

Португалският национал ще се обвърже с „росонерите“ до 2028-а година. Той искаше заплата в размер на 7 милиона на сезон, но в крайна сметка се е съгласил тя да е 5 милиона, като към нея ще бъдат включени различни бонуси в зависимост от представянето му.

Gulliver/GettyImages
51 снимки

Друг важен момент в новия договор е, че в него клаузата за откупуване на футболиста ще бъде вдигната до 175 милиона евро. По този начин се очаква да бъде отблъснат интереса на отбори като Челси, Манчестър Юнайтед, Пари Сен Жермен и Ливърпул, които се очакваше да наддават за 23-годишното крило.

Постигната е договорка и с Лил, който се е съгласил да изплати сериозна част от сумата, която Леао дължи на предишния си клуб Спортинг Лисабон за неправомерно прекратяване на договора. Милан пък купи португалеца от френския клуб през 2019-а година за 29,5 милиона евро.

Очаква се от Милан да обявят официално новия договор на Леао през следващата седмица.