Наставникът на Лацио Маурицио Сари призна, че очаква труден двубой срещу Милан, но изрази надежда, че в него ще успее да види израстване в своя отбор. Той също така увери, че наказанието на Ювентус от 15 точки не е от значение за “орлите”.

“Преди всичко не искам да бъдем повърхностни и да осъзнаем, че се изправяме срещу италианския шампион. Те винаги са ни поставяли в трудност, така че не можем да си мислим, че ще избегнем това. Ще бъдат по-мотивирани от обикновено. Мачът ни предоставя голяма възможност, това също трябва да бъде в мислите ни и да извлечем полза. Надявам се, че доста сме израснали. В един мач можем да се съревноваваме с всеки. Миналата година те показаха, че бяха по-силни, дори в третия двубой, когато бяхме равностойни за един час. Утре ще преценим колко сме израснали и колко дълго можем да останем в играта".

"Това са важни мачове, които определено оставят позитивни или негативни следи. Но силата на един отбор е да гледа напред. Също така ще играем на всеки три дни, така че няма смисъл да се влияем от случилото се. Чиро Имобиле ще мине нови прегледи утре или в сряда. Усещанията са добри и дано те се потвърдят от тестовете. Наказанието на Ювентус? Няма нужда да мислим за него, това е напълно развиваща се ситуация. Снощи видях два много силни отбора (Ювентус и Аталанта - б.р.). Целта е да даваме 100%. Не съм чул някой от играчите да е коментирал санкцията. За нас тя няма значение”, заяви Сари на днешната си пресконференция.