Мечтата на Сандро Тонали се сбъдна и облече фланелката на Милан с №8 на гърба, която в близкото минало бе носена от Дженаро Гатузо. Халфът сподели в първото си интервю като играч на „росонерите“, че е чест да работи с легенда като Паоло Малдини.

20-годишният футболист завърши трансфера си от Бреша вчера, като премина на „Сан Сиро“ под наем за сумата от 10 милиона евро.

„Мечтата ми се сбъдна. Това е мечта, която много деца имат. Реших да публикувам снимката като дете с фланелка на Милан в една от социалните мрежи, защото изглеждаше идеален начин да опиша момента, в който тогава оставих фланелката на Милан, но сега се връщам в този отбор. Това е знак“, заяви Тонали.

„Избрах №8, защото това има значение, както за ролята ми на халф, така и за Милан. Носеше го играч, създал история в този клуб, Дженаро Гатузо. Обадих му се и той ми отговори като треньор, че дори не е нужно да го питам, а трябва директно да дойда“, добави още той.

„Възхищавах се на Малдини като дете и се надявах най-много един ден да си направя селфи с него, а сега ще работим заедно. Чувството е толкова страхотно да си близо до легенда на Милан. Ще бъде прекрасно да играя заедно със Златан Ибрахимович. Може да е по-лесно да му осигурявам асистенции, тъй като той никога не пропуска. Вече говорих с Джиджо Донарума, Давиде Калабрия и Алесио Романьоли, които са мои приятели от националния тим. Дадоха ми много съвети и сме готови за ново приключение“, каза Тонали.

„Това е млад отбор, но този, който вече се показа като страхотен тим. Имаме желание да творим. Ще имаме възможности и трябва да ги използваме без колебание. Казвам на феновете, че заедно можем да направим всичко, дори и невъзможното с този Милан“, добави още той.