Легендарният италиански треньор Ариго Саки даде дълго интервю пред pianetamilan. Пророка от Фузиняно, който е водил и Милан, и италианския национален отбор направи интересен паралел между „росонерите“ и „Скуадра адзура“.

"В играта на Интер няма сюжет, те залагат почти всичко на тактиката. В събота играха срещу по-слаб отбор и след като вкараха ранен гол, отстъпиха изцяло инициативата на Верона - това е унизително за играчите. Те рябваше да тичат само във фаза защита, беше унизително и за феновете", заяви за големия съперник Интер  Ариго Саки.

"През годините Милан инвестира по-малко от Интер. Може би това е така, защото на „Алдо Роси“ имат повече вяра в идеите си. През миналия сезон постигнаха същинско чудо. Сега обаче се сблъскват с несигурността и последствията на успеха, както се случи с „адзурите“ след Европейското първенство. Когато спечелиш неочаквано, понякога си мислиш, че си успял и си стигнал тавана си", обясни миникризата в Милан легендарният наставник.

Gulliver/GettyImages
25 снимки

По адрес на единствения милионен трансфер на Милан през лятото – Шарле Де Кетеларе, Саки заяви следното: "Той излиза на терена объркан, уплашен. Изглежда сякаш вече е загубил. Не е добре да правим категорични заключения, защото чужденците винаги се нуждаят от малко повече време, но в момента той страда и това си личи".