След като Кристиано Роналдо не успя да открие головата си сметка преди паузата, сега той е стократно по-амбициран да реализира първия си гол с екипа на новия си клуб Ювентус.

Същото важи и за нападателя на Милан Гонсало Игуаин, който пък премина на „Сан Сиро“ именно заради присъствието на португалеца в тима на торинци.

Ето какво можем да очакваме от неделните мачове в елита на Апенините.

Програма стартира още в 13.30 ч. с двубоя Рома - Киево.

Ювентус – Сасуоло

Ювентус стартира спокойно похода към осмата поред титла в Италия. Момчетата на Масимилиано Алегри записаха три успеха от първите си три срещи, но в нито една от тях гръмката лятна покупка Кристиано Роналдо не се разписа.

Португалецът търси първия си гол с екипа на „бианконерите“ след трансфера си от 117 млн. евро от Реал Мадрид и нищо чудно да го намери срещу третия във временното класиране Саусоло. Нападателят си взе почивка от тима на Португалия по време на паузата за мачовете на националните отбори, за да може да бъде напълно готов за бъдещите си изяви с торинци. Идващият мач от Шампионска лига срещу Валенсия пък може да остави Пауло Дибала, Хуан Куадрадо и Дъглас Коста на пейката за мача срещу Сасуоло.

Ударен бе и стартът за момчетата на Роберто ди Зерби, които взеха 7 т. от първите си три срещи – две победи и едно равенство. За гостите Кевин-Принс Боатенг е готов да стартира от първата минута, а по-голямата част от основния състав на Сасуоло е на линия за срещата на „Алианц“.

Сасуоло е загубил повече мачове срещу Ювентус (8) от всеки друг отбор в Серия „А“, допускайки 25 попадения в своята врата.   

Срещата между Ювентус и Сасуоло е на 16 септември, неделя, от 16:00 часа, като нея ще можете да гледате на живо по MAX Sport 2.

В този час - 16.00, са още двубоите Дженоа - Болоня и Удинезе - Торино. 

Емполи – Лацио

Лацио не започна успешно шампионата с две поредни загуби на старта. Първата победа дойде едва в кръга преди паузата, когато бе сломен тимът на Фрозиноне. В момента лациалите са 16-и, което със сигурност притеснява Симоне Индзаги. След завръщането си в елита пък Емполи лети високо, регистрирайки победа, равенство и загуба от началото на кампанията.

Европейските вечери тепърва предстоят за тима от Рим, като първата е още през идващата седмица с Аполон в турнира Лига Европа. Това неминуемо ще повлияе на техния игрови план за гостуването на Емполи.

За домакините Мануел Паскуал е готов да стартира след травма, като ще може да замести контузения Лука Антонели по левия фланг на защитата, който е аут поне до ноември.

За Лацио Милан Бадел и Хоакин Корея може би отново ще стартират от пейката, докато в предни позиции за тима би трябвало да са голмайсторът Чиро Имобиле, Луис Алберто и Сергей Милинкович-Савич. Франческо Ачерби трябва да бъде единственото ново попълнение в 11-те на Индзаги.

Емполи губи 11 от последните си 20 мача срещу Лацио, допускайки поне два гола в 13 от тях.

Срещата между Емоли и Лацио е на 16 септември, неделя, от 19:00 часа, като ще можете да я гледате на живо по MAX Sport 2.

Каляри – Милан

Милан започна лошо шампионата, след като позволи обрат от 0:2 до 3:2 на „Сан Паоло“ от Наполи, но в кръга преди паузата взе първи успех – при домакинството на Рома. „Росонерите‘ са изиграли само два двубоя поради отложения мач срещу Дженоа.

Каляри вече победи Аталанта, но след това записа и равенство, което в момента оставя тима от остров Сардиния на 12-ото място. Милан обаче ще търси продължаване на серията от победи, след като се видя, че тимът може да бележи попадения през този сезон – 4 в 2 мача.

Гонсало Игуаин все още не е открил головата си сметка за „росонерите“ след пристигането си от Ювентус, така че сега той е готов да триумфира пред вратата на съперника.

Жоао Педро изтърпя допинг наказанието си, така че той е готов да стартира за Каляри. Той обаче едва ли е в оптимално кондиционно състояние. Лука Чигарини и Филип Брадарич ще бъдат в центъра за домакините.

Матиа Калдара и Алесио Романьоли може и да са титуляри за Италия, но сякаш в Милан Матео Мусакио ще замени младия Калдара в сърцето на защитата.

Каляри печели само 8 от 72 срещи с Милан в Серия „А“, само веднъж в последните 29 мача.

Срещата между Каляри и Милан е на 16 септември, неделя, от 21:30 часа и ще можете да гледате на живо по MAX Sport 2.

СПАЛ - Аталанта

Четвъртият кръг в Серия „А“ завършва с двубой между шестия и седмия във временното класиране.

Срещата между СПАЛ и Аталанта е на 17 септември, понеделник, от 21:30 часа, също на живо по MAX Sport 2.