Новият нападател на Милан Кжищоф Пионтек заяви, че изобщо не е изненадан от силния си пълен дебют като титуляр за „росонерите”. Снощи полякът собственоръчно класира тима за полуфиналите в Купата на Италия, като вкара и двата гола за победата над Наполи с 2:0.

Интересното е, че 23-годишният поляк дебютира през уикенда в шампионатния мач срещу същия опонент, който отново се игра на „Сан Сиро”, но завърши при нулево реми. Тогава обаче той имаше едва 19 минути на разположение, за да се изяви.

Гатузо нарече Пионтек "Робокоп", защото...

Снощи обаче Пионтек беше неудържим и вкара два пъти в рамките на първите 27 минути, с което позволи на отбора си комфортно да диктува темпото на срещата. „Очаквах вечер като тази. Казах, че съм готов и ето, че вкарах 2 гола, но това е само началото”, със самочувствие заяви Пионтек пред клубната телевизия на Милан.

„И двата гола бяха страхотни, макар и различни един от друг. Преди мача имах разговор с Диего Лашалт (асистента за първото попадение – б.р.) и Фабио Борини, като ги помолих да ми дават дълги и високи подавания, защото така ги предпочитам.”

„При втория гол трябваше да се справя с Калиду Кулибали, но нещата се развиха добре. Вече мисля за следващия мач срещу Рома (в Серия А – б.р.) и се надявам връзката ми със съотборниците да стане още по-силна. Чувствах се добре тази вечер и беше невероятно да играя на „Сан Сиро”, завърши Пионтек.