Новопривлеченият вратар на Милан Пепе Рейна е готов за нова глава в своята кариера, след като премина в миланския гранд от Наполи. Испанският страж довери, че желанието на „росонерите” е да постигнат сериозни успехи през идния сезон, като местата, даващи право за участие в Шампионска лига, са топ приоритет. Бившият вратар на неаполитанците не смята как Милан може да се бори за титлата, тъй като Ювентус е прекалено изявен фаворит в предстоящата кампания в Серия "А".

„Ювентус е големият фаворит за титлата, но местата за участие в Шампионска лига не са разпределени. Наполи е малко по-напред от другите, но Рома, Лацио, ИНтер, Милан и Фиорентина могат лесно да се хвърлят в борбата, тъй като качеството в отборите е много сериозно. Да говорим за Скудетото би било нереалистично към този момент, а нашата главна цел е участие в ШЛ”, сподели Рейна.

Бившият страж на Ливърпул бе запитан от Sky Italia какво смята за конкуренцията, която е в лицето на младия Джанлуиджи Донарума: „Той се справя много добре откакто започна да играе в Милан. Имам пълното уважение към работата, която върши. В спортно естество, аз ще опитам да уча от него, както и от брат му Антонио. Това е нормално, тъй като сме съотборници в един отбор. Ще използвам тези инструменти, за да мога да ставам по-добър. Ще работя така, за да може Дженаро Гатузо да ме избира за титулярен страж”, продължи Рейна.

Рейна бе запитан дали има желание да напусне „Сан Сиро”, тъй като се появиха информации, че не е останал никак впечатлен, след като парафира с Милан, но стражът бе категоричен: „Това не отговаря на истината. Нямам други желание и оставам в Милан”, завърши Пепе Рейна.