Едно от светилата в кардиохирургията Бруно Кару даде експертно мнение колко време трябва да отсъства новото попълнение на Милан Иван Стринич. Хърватинът все още не е дебютирал за "росонерите", защото му откриха много рядко състояние с уголемяване на сърцето. 

Според специалиста, крайният бранител ще трябва да почива горе-долу до края на годината, за да се избегнат неприятни ситуации и здравословното му състояние да се влоши повече и да има усложнения. 

"За да се разбере какво точно е състоянието му, Стринич трябва да си почива минимум 3-4 месеца. Сега пред него има две опции. По-лошият вариант е да има хипертрофична кардиомиопатия. Това е състояние по рождение, което се развива като възрастен. С такава диагноза е олмпийският плувец Доменико Фиораванти."

"Вторият вариант с нетолкова плашеща диагноза е да има физиологична хипертрофия на сърдечния мускул. Това се проявява при хора, които тренират много и се лекува само с почивка. Ако случаят е такъв, продължителната ваканция без натоварвания би върнал сърцето към обичайните му размери. И Стринич без проблем би могъл отново да играе футбол", сподели Кару.