Полузащитникът на Милан Франк Кесие е станал жертва на расистки обиди от агитката на Интер по време на неделното горещо „Дерби дела Мадонина”.  Информацията е на спортната библия „Гадзета дело спорт”.

Това е вторият крайно любопитен момент около 22-годишния котдивоарец, който при смяната си в 69-ата минута почти налетя да се сбие със своя съотборник Лукас Билия. Нервите сред „росонерите” бяха опънати, защото тимът догонваше в резултата през целия мач и в крайна сметка загуби с 2:3.

„Гадзета” твърди, че ултрасите на „нерадзурите” са упражнявали маймунски звуци спрямо аса на кръвния враг. Според изданието атаките са били систематични през първите 15 минути на мача, а не би било невероятно да са дестабилизирали младия играч.

Това не е първото провинение на Курва Норд през настоящата кампания. В дните след Коледа подобно отношение получи и звездата на Наполи Калиду Кулибали, който дори беше изгонен в мача. Тогава наставникът на „везувиани” Карло Анчелоти обяви, че поне три пъти е поискал от четвъртия арбитър прекъсване на срещата заради грозните нападки на феновете.