Рафаел Леао се наслаждава на още един звезден сезон в Милан и може би е един от най-търсените нападатели в световния футбол. Челси беше свързван с трансфер от лятото, въпреки че португалският нападател посочи един конкретен препъникамък, който може да попречи на потенциална сделка.

"Не ми харесва времето там . Пазарувах първия път, когато отидох в Лондон. В Милано харесвам една бръснарница, търговски центрове, нощни клубове и храната", сподели Леао пред A Bola.

Въпреки че изглежда установен в Италия, Леао добави, че може и да потърси различно предизвикателство в кариерата си.

"Серия А е много лесна, да. Преди да пристигна в Серия А, бях във Франция, където първата година беше трудна. Не беше лесно там. Но когато имаш способности, когато си по-бърз, можеш да създаваш и да правиш разликата. Втората година беше много по-добра и аз израснах много. Трябва да покажа на света какво мога да правя на терена и извън него", добави Леао.

Естествено, не само Челси очаква Леао, който вече отбеляза 17 гола през този сезон, като се смята, че отбори като Манчестър Сити и Пари Сен Жермен също следят португалеца. Въпреки че все още не е постигнато споразумение за нов договор, който изтича през 2024 г.,  самият Милан ще се надява, че може да задържи играча, след като неговият агент заяви, че иска да остане в клуба миналия месец.