Рафаел Леао призна, че Златан Ибрахимович в Милан е като негов „голям брат”, който му носи удоволствие, докато тренира и играе с него. 20-годишният португалски талант не играе често за „росонерите”, но трупа безценен според него опит от ветерана от Швеция.

„Ибра е като по-голям брат за мен. Винаги ми помага и това ме прави по-силен играч. Можеш да усетиш разликата, която той прави по терена. Работи много здраво навсякъде и това ти доставя удовослтвие. От него мога да се науча да бъда непредвидим на игрището, но когато е извън тренировъчния процес, той е прекрасен човек, който обича да си почива и спи. Прекарвам голяма част от свободното си време у дома и играя видеоигри, включително с моите съотборници. Исмаел Бенасер е най-големият ми опонент”, призна Леао.

„В Милан съм гледал ужасно много легендарни футболисти в миналото – Кака, Паоло Малдини, Роналдиньо. Голяма чест за мен е да съм тук. Винаги съм обичал футбола, но едва когато отидох в Спортинг разбрах, че мечтата ми може да стане реалност. Никога не съм си представял, че ще играя в Милан през кариерата ми и сега изживявам мечтата си”, завърши Рафа Леао.